top of page
ee1d9645-5ac4-49d9-a6d9-a3f2a9c558a4.jfif

Workshop Glorieus Falen

Hoe zou het zijn als je niet meer verkrampt bij de herinnering aan die keer dat je een blauwtje liep, geen steek in je maag voelt wanneer je collega eerder promotie maakt en je die kritische stem in je hoofd eindelijk eens kon temperen?

In de workshop Glorieus Falen leren we deelnemers een faalmoment te vertalen naar een Glorieus Faalverhaal.

Dit doen we aan de hand van drie essentiële skills:

  • Persoonlijke reflectie 
    Deelnemers leren hun faalmoment met nieuwe ogen te bekijken. In plaats van een knoop in hun maag te voelen en de ervaring weg te stoppen, leren ze zichzelf beter kennen door head first de ervaring in te duiken d.m.v. persoonlijke onderzoeksvragen te beantwoorden. Ze zoeken - samen met de andere deelnemers -  naar waar het schuurde, wat de faalervaring hen leerde en vooral ook naar waar de humor en ruimte zit.

  • Storytelling
    Nadat de deelnemers meer helderheid hebben gekregen over de betekenis van hun faalervaring, leren ze hoe ze dit verhaal kunnen gebruiken om anderen te inspireren. Ze leren storytelling skills en structureren hun verhaal, zodat ze hun eigen pijnlijke ervaring in kunnen zetten om de luisteraar een les mee te geven.

  • Empathisch luisteren
    Wanneer we dan eenmaal de moed bij elkaar rapen om een faalverhaal te vertellen, komt het maar al te vaak voor dat we niet de reactie krijgen die we hoopten; ‘Wát heb je tegen je baas gezegd!? Dat zou ik écht niet zou hebben aangepakt!’ of ‘Je denkt dat jíj het zwaar hebt, je moet mijn verhaal eens horen!’. We leren de deelnemers om, naast het vertellen van hun verhaal, ook te letten op hoe ze een veilige omgeving kunnen creëren voor anderen om faalverhalen te delen.

We merken in de workshops dat, wanneer eenmaal het eerste verhaal is gedeeld, al snel het hek van de dam is. Het ene na het andere faalverhaal popt dan op als popcorn. Stukjes in onszelf die normaal pijn doen en we het liefst diep wegstoppen, worden ineens inspirerende, grappige en heroïsche verhalen die rijkelijk worden gedeeld.

Deze gesprekken creëren verbinding, vertrouwen en vooral ook veel lichtheid en humor in de groep. En dat is nu precies waarom we deze training geven!

 

Want al dat eenzame gepieker, daar is het leven toch veel te kort voor?

Incompany training

Deze workshop geven Cynthia Meevis en ik als incompany training aan teams om de teamcohesie te versterken, inspirerend leiderschap te leren tonen en vooral samen veel te lachen. We hebben deze training bij meerde organisaties gegeven (o.a. Coolblue) en steeds opnieuw ging het dak ervan af. 

 

Interesse in deze training bij jouw organisatie? Vraag dan hieronder vrijblijvend een offerte of meer informatie aan. Wie weet staan we dan binnenkort samen met jouw team glorieus te falen! 

bottom of page