top of page
Anchor 1

Personal coaching

Hoe zou het zijn als je die piekergedachtes eindelijk eens kon temperen?

Geen pestend stemmetje dat je vertelt dat je tekort schiet op werk ('binnenkort val je door de mand, wacht maar!'); geen eindeloze innerlijke monologen over wat er allemaal mis kan gaan in de toekomst; en geen constante criticus die je overtuigend toespreekt dat je te dom/betweterig, dun/dik, onzeker/aanwezig of introvert/extrovert bent?

Met personal coaching leer je om op een afstandje en zonder oordeel naar onze gedachtes, emoties en fysieke sensaties te kijken. Ons ego (het stemmetje in ons hoofd) trekt ons namelijk graag het moeras in van drama, afleiding en stress, maar wanneer we wat afstand nemen, hebben we ineens een keuze:

 

Kiezen we voor het pad van piekeren, oordelen en frustratie of van nieuwsgierigheid, oordeelloosheid en zelfs humor?

In dit coachingstraject gaan we samen flink aan het werk: we kijken naar de gekke sprongetjes die je ego maakt en de patronen waarin je door het leven heen vast bent komen te zitten. We doen dit met veel aandacht, zachtaardigheid en vooral veel lol. 

Want die piekergedachtes, daar is het leven toch veel te kort voor!

Wat kan ik verwachten?

Kennismaking

We starten met een online of telefonisch gesprek. Hierin maken we - zoals het woord al zegt - kennis en bespreken we de aanleiding voor jouw interesse in coaching en de hoofdvraag die je hebt.

Gaan we ervoor? 

Na het gesprek nemen we beiden even tijd om te bij onszelf na te gaan of het een goede match is. Als dit het geval is, plannen we een eerste coachgesprek in.

Eerste coachgesprek
 

 • We starten met het formuleren van je coachvraag
  Mocht je nog niet precies weten wat je vraag is, geen probleem! Vaak spelen er allerlei dingen tegelijk en voelt het als een soort van in de knoop garen van gepieker, frustraties en zorgen. We gaan rustig aan de slag met het ontrafelen van dit garen, totdat we helder hebben wat je vraag eigenlijk is.

   

 • We maken een schets van het coachtraject
  We weten het eerste gesprek meestal niet precies hoe de gesprekken eruit gaan zien. We maken in overleg een eerste schets waarin we afspreken:
  - of de gesprekken online/hybride/face-to-face plaatsvinden
  - hoeveel tijd er tussen de gesprekken zit
  - hoeveel gesprekken we ongeveer verwachten te hebben
  (meestal beginnen we met drie en evalueren we daarna, maar dit kan per gesprek worden bijgesteld)

   

 • Je krijgt een eerste oefening mee
  Praten over dingen is heel nuttig, maar daad bij woord voegen maakt dat je ook snel veranderingen kunt zien in je dagelijks leven. Daarom geef ik bij elk gesprek tenminste een oefening mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Investering
 • Kennismakingsgesprek:
  tijd:
  30 min, kosten: 0 euro

   

 • Coachgesprek online 
  tijd:
  1 uur, kosten: 75 euro
   

 • Coachgesprek op locatie (Utrecht)
  tijd:
  1 uur, kosten: 95 euro
   

Bij de start van een coachtraject ontvang je gratis het anti-piekerboek 'De nieuwe kleren van het ego' (t.w.v. 22.95 euro).

Bovenkamer (2).jfif
Anchor 2
bottom of page