top of page
Anchor 1

Sollicitatiecoaching

Vind je solliciteren doodeng, heb je geen idee hoe je een salarisonderhandeling in kunt gaan of weet je eigenlijk nog helemaal niet welke soort baan je leuk lijkt? Geen nood. Deze hordes lijken misschien onoverkomelijk, maar met een beetje reflectie, een aantal tools & trucjes en een klein beetje moed help ik je hier snel doorheen.

Tijdens mijn loopbaan ben ik onbedoeld expert geworden in solliciteren. Het begon met het zoeken van een eerste baan, waarbij ik me verdiepte in motivatiebriefstructuren, gesprekstechnieken en selectieprocedures. Met elke carrièrestap die ik vervolgens maakte, kwam ik dichter bij een antwoord op de vraag:
 

Waar kan ik betekenisvol werk vervullen waarin ik mijn talenten en enthousiasme kwijt kan?Door de competenties die ik ontwikkelde om door de selectieprocessen te komen, heb ik mooie banen kunnen vervullen bij o.a. Deloitte, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Nyenrode Business Universiteit.

Mijn interesse in sollicitatieprocessen bleef zich verbreden; ik heb onderhandelingstrainingen gevolgd (en met een beetje moed de lessen hieruit toegepast), me verdiept in de meest succesvolle CV's en sollicitatiebrieven en recruiters gesproken over de do's and don't's in interviews. Langzaamaan heb ik zo de krenten uit de pap heb verzameld in sollicitatieland en leer ik je deze in het coachtraject.

Inmiddels heb ik menig young professionals begeleid om een flinke salarissprong te maken, voor zeer gewilde banen aangenomen te worden en het allerbelangrijkste: een betekenisvolle baan te vinden waar ze hun talenten en enthousiasme in kwijt kunnen.

Wat kan ik verwachten?

Kennismaking

We starten met een online gesprek. Hierin maken we - zoals het woord al zegt - kennis en bespreken we de aanleiding voor jouw interesse in coaching en de hoofdvraag die je hebt.

Gaan we ervoor? 

Na het gesprek nemen we beiden even tijd om bij onszelf na te gaan of het een goede match is. Als dit het geval is, plannen we een eerste coachgesprek in.

Eerste coachgesprek

 • We starten met het formuleren van je coachvraag
  Ben je actief aan het solliciteren of wil je je juist eerst meer helderheid in de richting die je uit wil in je carrière? Door samen concreet te maken wat je vraag is, kunnen we gericht gaan oefenen en voorbereiden op de sollicitatie voor je droombaan.

   

 • We maken een schets van het coachtraject
  We weten het eerste gesprek meestal niet precies hoe de gesprekken eruit gaan zien. We maken in overleg een eerste schets waarin we afspreken:
  - of de gesprekken online/hybride/face-to-face plaatsvinden
  - hoeveel tijd er tussen de gesprekken zit
  - hoeveel gesprekken we ongeveer verwachten te hebben
  (meestal beginnen we met drie en evalueren we daarna, maar dit kan per gesprek worden bijgesteld)

   

 • Je krijgt een eerste oefening mee
  Praten over dingen is heel nuttig, maar daad bij woord voegen maakt dat je ook snel veranderingen kunt zien in je dagelijks leven. Daarom geef ik bij elk gesprek tenminste een oefening mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Investering
 • Kennismakingsgesprek:
  tijd:
  30 min, kosten: 0 euro

   

 • Coachgesprek online 
  tijd:
  1 uur, kosten: 75 euro
   

 • Coachgesprek op locatie (Utrecht)
  tijd:
  1 uur, kosten: 95 euro
   

Bij de start van een coachtraject ontvang je gratis het boek 'De nieuwe kleren van het ego' (twv 22.95 euro).

Bovenkamer (2).jfif
Anchor 2
bottom of page