top of page
161212115071082039.png

Heldentochtmethodiek

In de begeleiding die ik aanbied, gebruik ik de heldentochtmethodiek, gebaseerd op mijn boek 'De nieuwe kleren van het ego'. De heldentochtmethodiek is een systematische manier om een probleem te onderzoeken. 

Basisbeginselen:


Je wordt niet voor niets geroepen

De reden dat je nú aanloopt tegen iets én er nu mee aan de slag wil, vertelt mij dat je de capaciteit en de ruimte hebt om dit aan te gaan.

Er is altijd hulp beschikbaar

Of het nu gaat om mensen om je heen of eigenschappen in jezelf, er is altijd hulp beschikbaar om vooruit te komen in je heldentocht.

 

Achter elke beproeving ligt een les
Hoe ongemakkelijk en frustrerend sommige onderwerpen ook zijn, in de heldentochtmethodiek gaan we ervan uit dat elke beproeving hier is om jou iets te leren.

Een probleem is een oplossing voor iets anders
Dit klinkt misschien heel gek, maar ervaring leert dat iets wat je ervaart als een 'probleem' meestal een onbewuste reactie is op iets in jezelf waar je van bent wegbewogen. Dit probleem leidt je af van de emotie of de pijn waar je niet bij wil zijn. Het 'probleem' is dus een tijdelijke oplossing geweest om iets niet te hoeven voelen en aan te gaan. 

Jij bepaalt het tempo
Vaak komt gepieker en angst voort uit een gevoel van onveiligheid. Om die reden is het ongelofelijk belangrijk dat jij in de lead blijft op het tempo. Is het tijd om even uit te rusten op je tocht of besluit je een ander pad te lopen? Geen probleem, het is jouw heldentocht en jij mag besluiten. Dit wil niet zeggen dat er niet af en toe ongemakkelijke gesprekken zullen zijn of zelfs confrontaties, maar jouw grens is altijd leidend.

bottom of page